Byggmester Sjaastad tilbyr arkitekttjenester. Prosjektering av bolig, hytter, garasje, leiligheter osv. Visualisering av planverk i 3D med muligheter for eksport av BIM modeller til bruk i virtual reality (VR). 

Å lage en komplett byggesøknad tar ofte lenger tid enn det du tror. Det kan ta fra dager til uker å få tak i alle relevante dokumenter om eiendommen din. Det tar også tid å sette seg inn alle dokumentene, og å finne ut om du kan bygge slik du ønsker. Husk å sette av minst 14 dager til nabovarsling og inntil 12 uker til kommunens saksbehandling. Med vår kompetanse så kan vi bistå med å fylle ut dokumentene på en måte som tilfredsstiller kommunens krav i byggesaker. Det bidrar til at søknadsprosessen går fortere.

Veiledning til komplett byggesøknad (kilde dibk.no)

 

Steg 1: Finn planene og bestemmelsene for din eiendom

For å vite hvor mye spillerom du har i byggeprosjektet ditt, må du først vite hvilke regler som gjelder for din eiendom.

Les mer

Steg 2: Hvor mye mer kan du bygge på eiendommen din?

For å vite hvor mye du har lov til å bygge, må du finne ut hvilken beregningsmåte som brukes for din eiendom, og regne ut riktig areal til alle bygninger som finnes på eiendommen.

Les mer

Steg 3: Forstå hva du må ta hensyn til

Du sparer mye arbeid hvis du først finner ut hva du har lov til å gjøre på eiendommen din først, og så begynner å planlegge bygningen din. Er alt i tråd med alle planer og regler, lover det godt for byggesøknaden din.

Les mer

Steg 4: Tegne og plassere byggverket

Nå som du har satt deg inn i alt du må ta hensyn til, er det på tide å tegne  bygningen din og finne ut hvor på eiendommen den kan plasseres. Er du usikker på hva slags tegninger du trenger? Da er det lurt å få hjelp fra en fagperson. Dårlig kvalitet på tegninger er ofte en grunn til at søknadsprosessen tar unødvendig lang tid. Vi tegner (DDS-CAD) og prosjektere bygg etter dine ønsker, samt gi råd og veiledning om de regler og krav som stilles i forbindelse med oppføringen.

Les mer

Steg 5: Orientere naboene

Hvis byggeprosjektet ditt krever søknad eller dispensasjon, må du orientere naboene om planene dine.

Les mer

Steg 6: Fyll ut søknaden og send inn

Pass på at søknaden er komplett når du sender den til kommunen, så sparer du masse ekstraarbeid!

Les mer

Steg 7: Få svar på søknaden

Endelig er ventetiden over. Sier kommunen ja til byggeprosjektet ditt, er det bare å starte å bygge!

Les mer

Steg 8: Skaffe ferdigattest

Når bygget er ferdig, må du søke kommunen om en ferdigattest. Først når søknaden er godkjent, har du lov til å ta i bruk bygningen.

Les mer